By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Valentýnské tipy <3 - 3 koktejly a 3 restaurace, které stojí za to

Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý....

Oslavy Valentýna jsou neodmyslitelnou součástí každého vztahu. Stejně jako při jiných oslavách není snadné najít vhodný a originální dárek či zážitek, který by se stal nezapomenutelným a jedinečným. My vám pomůžeme s výběrem a nezapomeňte, že ve správném valentýnském menu samozřejmě nechybí afrodiziakální ingredience.

Restaurace Nola

 Snímek obrazovky 2018-02-05 v 9.16.18

 

Dopřejte svým chuťovým buňkám jedinečný zážitek v podobě grilovaného steaku z vysokého roštěnce či kachních prsou s višňovou omáčkou nebo se zakousněte do křupavé bruschetty na bílém víně. Valentýnské menu v sobě skrývá řadu afrodiziakálních surovin, jako jsou třeba krevety, avokádo či jahody v kombinaci s pepřem, jež můžete okusit v domácím cheesecaku. Potěší i speciální valentýnské drinky.

 

VALENTÝNSKÉ MENU

Tatarák z lososa s avokádem a kapary nebo

Bruschetta s krevetami na bílém víně a s koriandrem

Grilovaný steak z vysokého roštěnce s krevetami a redukcí z červeného vína nebo 

Kachní prsa s višňovou omáčkou

Jahodový cheescake s čerstvým pepřem

www.nola.cz


Restaurace Grand Cru

 Snímek obrazovky 2018-02-01 v 20.46.20

Šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář pro vás připravil speciální sedmichodové valentýnské menu. Zkušený sommelier vám k němu navíc napáruje vína, která podtrhnou jedinečnou chuť jednotlivých chodů. Čekají na vás nevšední kombinace chutí.

VALENTÝNSKÉ MENU

Ústřice, sušený tuňák, limetky

Marinovaný siven, křen, humří emulze

Tempurovaná obří kreveta, mango, wasabi majonéza, smažená rýže

Ryba sv. Petra, pažitka, konfitované cibulky, grapefruit

Dušená líčka ze selátka, černý lanýž, pěna z foie gras

Pečená křepelka, pečená červená řepa, ostružiny

Čokoládový dezert, ananas s mascarpone, mučenka

Cena menu pro jednu osobu činí 2 990 Kč, menu s vinným párováním pak 4 990 Kč.

www.grand-cru.cz 


Restaurace CottoCrudo

Snímek obrazovky 2018-02-05 v 9.27.07
Restaurace CottoCrudo nabízí v romantické atmosféře při svíčkách a s kulisou Pražského hradu své speciální menu San Valentino. Každé z pečlivě připravených chodů obsahuje vždy dvě přísady známé svými afrodiziakálními účinky. V menu se díky tomu objevují pokrmy kombinující ústřice a vodní meloun, chřest a kokos, lanýže a kardamom nebo avokádo a dýňová semínka. Závěrečný dezert pochází z dílny cukrářského týmu a jeho šéfkuchaře Árpáda Szűcse a spojuje v sobě čokoládu a chilli papričky.

Cena šestichodového menu činí 1 950 Kč za osobu, v kombinaci s kvalitními italskými víny přijde na 2 950 Kč.

www.cottocrudo.cz

 


Pink Ink

 Snímek obrazovky 2018-02-05 v 9.22.26

  • 40 ml ginu Greenall’s Original London Dry Gin
  • Tonik Thomas Henry Cherry Blossom
  • Led, lístky máty

 

Do vyšší sklenice na víno či sklenice na long drink vložte led, přilijte tradiční londýnský gin Greenall’s a promíchejte barovou lžící. Dolijte tonikem Thomas Henry Cherry Blossom a na závěr můžete dozdobit například lístkem máty. Tonik Thomas Henry Cherry Blossom neobsahuje žádná umělá barviva.


Greenrose

greenrose 

  • 40 ml ginu Greenall’s Original London Dry Gin
  • Limonáda Belvoir Fruit Farms Elderflower & Rose Pressé
  • Led a máta

 

Do vysoké sklenice vložte kostky ledu a přilijte tradiční londýnský gin Greenall’s. Dolijte přírodní perlivou limonádou Belvoir s příchutí bezinky a růže. Nakonec ozdobte čerstvou mátou, která dodá koktejlu příjemné aroma. Tento ryze britský drink propojuje květinovou chuť se svěžími tóny bezinek a příjemně hořký charakter ginu. Pokud neholdujete alkoholu, můžete si kvalitní perlivou limonádu Belvoir vychutnat i samostatně na ledu. Sirupy a organické perlivé limonády z britské rodinné farmy Belvoir se vyrábějí výhradně z tamní pramenité vody a ručně sbíraného ovoce.

 

 


Stoli Ladies Mule stoli-ladies-mule

  • 40 ml vodky Stoli Razberi
  • Tonik Thomas Henry Ginger Ale
  • Led a maliny

 

Do nižší sklenice (tzv. whiskovky) vložte led a maliny, přilijte vodku Stoli Razberi, promíchejte barovou lžící a dolijte tonikem Thomas Henry Ginger Ale.

 

Ingredience na všechny koktejly zakoupíte na www.1er.cz.

 

EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv firme

Vydáno: 6.2.2018 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • Snímek obrazovky 2017-02-16 v 21.24.36   Blogerku Báru Kotalíkovou určitě znáte z jejího blogu Bkblog.cz. Sama o sobě říká, že miluje život. A proto ji máme rády nejenom my! Pozitivní energie má na rozdávání. Za poslední dva roky se jí život otočil o sto osmdesát stupňů.[číst více]
  • svatba foto uvodni Plánujete letos na jaře nebo v létě svatbu? Pak je nejvyšší čas začít přemýšlet nad výběrem nejlepšího místa. Nechte se inspirovat vítězi fotografické soutěže Junebug Weddings‘ 2015 Best Destination Photography Contest. Porota vybírala z více než 4000 fotografií ze 40[číst více]
  • tiffany   Nejluxusnější kolekce Tiffany & Co. Blue Book pro rok 2016 je ukázkou 179 let dlouhé evoluce krásy a stylu a jejím symbolem jsou dokonalé diamanty a drahokamy skrývající se v úžasném světě přírody. Tiffanyho Modrá kniha je každoročně považována za to[číst více]

 



Social Photos


Wishlist