By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Na zdraví! Zajděte si o víkendu na dokonalý letní koktejl

Léto je v plném proudu. To chce oslavit!

barman_IX

 

Už máte plány na víkend? Zastavte se na drink v pop-up restauraci Piazzetta nebo oblíbeném baru CottoCrudo v pražském hotelu Four Seasons. Čekají tam na vás nové letní koktejly, které si zamilujete!  Každý z nich obsahuje pečlivě vybrané ingredience, díky nimž se hosté i v historickém centru Prahy aspoň na chvíli přenesou do dálek plných slunce, citrusů, bylinek a moře.

Pop-up restaurace Piazzetta je inspirována tradičním náměstím starých italských městeček. Rozprostírá se na terase hotelu Four Seasons a hosté si zde mohou nově vychutnat i netradiční koktejl White Negroni, namíchaný za použití ginu, suchého Martini a bezového likéru St. Germain. Garibaldi, jehož základ tvoří Campari, prosecco a pomerančový džus, dokáže vytvořit atmosféru té pravé Itálie. Šumění Vltavy se rázem změní v tříštění mořských vln po ochutnání míchaného nápoje s názvem Sangria Rose, jehož receptura se skládá z výběru bobulí, růžového vína a sirupu z levandule a růže. Všechny nápoje jsou míchány pouze z prémiových surovin. Výjimkou není ani Figaro Mule, na jehož přípravu je potřeba vodka, ovocný likér Limoncello, broskvové pyré a zázvorové pivo.

Michael Z. Pechlof, Director of F&B, prozradil, co ho k tvorbě letních drinků inspirovalo: „Pop-up restaurace Piazzetta byla od začátku koncipována tak, aby její atmosféra co nejvíce odpovídala letní středomořské náladě. Menu pro tuto restauraci vytvořil přímo na míru Matteo Grubelati a my jsme na jeho výběr surovin plynule navázali tvorbou osvěžujících koktejlů ve stejném duchu.“

Nápojové novinky nabízí i bar CottoCrudo, který se taktéž nachází ve Four Seasons Hotel Prague.

Neobvyklý chuťový zážitek zaručí Luce z whisky Canadian Club s lehkou příměsí slaniny, javorového sirupu a hořkého třešňového likéru. Ligero v sobě kombinuje gin, bezový likér St. Germain, balzamiko, jahodové pyré a dozdoben je lístky máty. Hvězdné sloučení surovin jako tequilla, pomerančový likér Grand Marnier, levandulový sirup a čerstvá citronová šťáva se snoubí v Lumiére. Speciální drink Petrin z mangového a broskvového pyré, jablečného džusu a pěny s příchutí exotického yuzu a bergamotu je třešničkou na dortu nové koktejlové nabídky, lze si ho vychutnat při pohledu na stejnojmennou rozhlednu.

 Figaro_a

LIGERO

LUCE

LUMIÉRE

PETRIN

White Negroni

LUCIE
JANOTOVÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv

Vydáno: 11.8.2019 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • Screenshot 2018-10-24 at 12.11.46   Kdykoliv mi přijdou informace o nové kolekci Tiffany & Co., nadšeně je ukazuji svému muži. Ten už prý “Ježíška” vybraného má, tak novou kolekci Tiffany T ukážu alespoň vám 🙂 Vznikla jako pocta jménu Tiffany a je inspirovaná městem[číst více]
  • uvodni   V Miláně se začátkem roku konal pánský fashion week. Obyčejně z něj fotky jen čistě orientačně prolétnu online, protože na pánské týdny módy nemám tolik času jezdit. Tentokrát mě ale zaujalo velice zajímavé spojení. Fendi a Rimowa! Přehlídka Fendi totiž tentokrát[číst více]
  • Snímek obrazovky 2017-11-28 v 11.43.15   Protože můžete mít v kosmetické taštičce sebedražší krémy, séra a masky, ale pokud nevěnujete důkladnou pozornost čistění pleti, nosíte zbytečně dříví do lesa. Víme o čem mluvíme… Proto jsme zapátraly a našly nejvyhlášenější čistící produkty, které vám budou dělat[číst více]

 



Wishlist