Velikonoční recepty z Matcha
Přinášíme recepty ze 100 procentního japonského BIO čaje.
Pro všechny, kdo hledají zajímavou a zdravou možnost, jak si zpestřit domácí koláčky, sušenky či zmrzlinu, přináší Matcha opravdové potěšení. Pokrmu dodává nejen krásnou zelenou barvu, chuť a aroma, ale také se můžete těšit na antioxidační a další pozitivní účinky na lidský organismus.
Velikonoční Matcha Beránek
Ingredience
- 230 g bezlepkové mouky
- 2 g Matcha Tea
- 4 vejce
- 100 g třtinového cukru
- jeden vanilkový lusk
- 1 prášek do pečiva
- 110 ml rostlinného oleje
- špetka soli
Postup
Smícháme všechny ingredience a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 30-40 minut.
Velikonoční Matcha Cheesecake
Ingredience
TĚSTO:
- 200 g matcha sušenek
- 50 g másla ghí
KRÉM:
- 2x sýr Goldessa light
- 1x odtučněný tvaroh
- 1 bílek (žloutek nepřidáváme kvůli barvě)
- sladidlo
MATCHA KRÉM:
- 1 sáček Bio puding s Matcha Tea
- 5 lžic kokosového oleje
- 2 g Matcha Tea
- 100 g sýr Goldessa light
Postup
TĚSTO:
- Sušenky nejprve rozemeleme v domácím robotu (nebo v pytlíku válečkem).
- Přidáme změklé máslo.
- Vypracujeme těsto, které natlačíme do malé formy vyložené pečícím papírem.
- Dáme do lednice ztuhnout.
KRÉM:
- Sýry, tvaroh a sladidlo společně rozmixujeme v hladký krém.
- Přidáme bílek a pořádně zamícháme.
- Krémovou směs nalijeme na korpus a pečeme na vodní lázni cca 40 minut na 170 °C (dle vaší zkušenosti s troubou).
MATCHA KRÉM:
- Matcha puding uvaříme dle návodu.
- Dáme vychladit do lednice.
- Poté přidáme Goldessu, kokosový olej a pytlíček Matcha Tea, a tyčovým mixérem rozmixujeme v hladký krém.
- Ten naneseme na vychladlý dort a dáme opět do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.
Jarní Matcha Smoothie
V jednoduchosti je krása. Připravte si barevné Matcha smoothie!
Ingredience
- 1 jablko
- 1 pomeranč
- 2 g Matcha Tea
- pár kapek limetky
- lžička medu
- 1 nízkotučný jogurt
Postup
- Všechny ingredience kromě čaje matcha vložíme do výkonného mixéru a pořádně rozmixujeme.
- V šejkru si připravíme matcha v 1 dl vody.
- Rozmixované ingredience vlijeme zhruba do ¾ sklenice a navrch opatrně přes lžičku začneme lít Matcha Tea, aby vynikla zvlášť barva smoothie a čaje Matcha.
- Nakonec zamícháme brčkem a můžeme pít.
MatchaTea makronky
Ingredience:
- 115 g mandlové mouky
- 150 g moučkového cukru
- 3 vaječné bílky
- 80 g krupicového cukru
- 90 g másla
- 1 polévková lžíce MatchaTea
Postup přípravy:
- Mandlovou mouku smícháme s moučkovým cukrem a MatchaTea a důkladně přesijeme přes síto, aby v ní nebyly žádné hrudky.
- Vyšleháme z bílků pokojové teploty sníh a postupně k němu přisypeme 30 g krupicového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud sníh není opravdu tuhý.
- Do sněhu přisypeme zhruba jednu třetinu zelené směsi a důkladně smícháme. Postup opakujeme i se zbývajícími dvěma třetinami. Mícháme tak dlouho, dokud nedocílíme lesklé a hladké směsi bez bublinek.
- Směsí naplníme zdobicí pytlík a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme kolečka o velikosti zhruba 2,5 cm a propícháme párátkem všechny případné vzduchové bubliny v těstě.
- Makronky necháme schnout alespoň půl hodiny a poté vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme 10-15 minut.
Během pečení si připravíme náplň. – Smícháme

EVA
JASANOVSKÁ
zakladatelka Bobovibe
Zdroje: www.matchatea.cz
JASANOVSKÁ
zakladatelka Bobovibe
Zdroje: www.matchatea.cz
Vydáno: 10.4.2020 | Všechny články autora
Může se vám také líbit:
-
Skvělé knihy o módě
Shocking Life – The Autobiography of Elsa Schiaparelli Jedna z nejvýznamnějších osobností módního designu v období mezi dvěma světovými válkami, rivalka Coco Chanel, studentka klášterní školy a milovnice Paříže vypráví svůj příběh o vzestupech a pádech. Od bytu zamořeném krysami,[číst více]
-
Samolepky na nehty jsou novým stylem „manicure art”
Pokud by naše telefony mohly mluvit, pak hashtag #nailinspo by pravděpodobně představoval 90% stráveného času. Jestli to máte stejně, pak máme pro vás skvělý tip. Samolepky na nehty jsou výhrou všechny z nás, kteří nepatří mezi nejzručnější mani experty. [číst více]
-
Pečené baby kuřátko se zeleninou
Baby kuřátko, také zvané kukuřičné, je výborná alternativa našeho obyčejného kuřete. Je o něco menší a má krásnou žlutou barvu, protože je živeno kukuřičnou směsí na výhradně francouzských farmách. A to se počítá! Jeho cena je opravdu sice o něco[číst více]