By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Velikonoční recepty z Matcha

Přinášíme recepty ze 100 procentního japonského BIO čaje.


Pro všechny, kdo hledají zajímavou a zdravou možnost, jak si zpestřit domácí koláčky, sušenky či zmrzlinu, přináší Matcha opravdové potěšení. Pokrmu dodává nejen krásnou zelenou barvu, chuť a aroma, ale také se můžete těšit na antioxidační a další pozitivní účinky na lidský organismus.

Velikonoční Matcha Beránek

Ingredience

  • 230 g bezlepkové mouky
  • 2 g Matcha Tea
  • 4 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • jeden vanilkový lusk
  • 1 prášek do pečiva
  • 110 ml rostlinného oleje
  • špetka soli

 

Postup

Smícháme všechny ingredience a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 30-40 minut.

Velikonoční Matcha Cheesecake

Ingredience

TĚSTO:

  • 200 g matcha sušenek
  • 50 g másla ghí

 

KRÉM:

  • 2x sýr Goldessa light
  • 1x odtučněný tvaroh
  • 1 bílek (žloutek nepřidáváme kvůli barvě)
  • sladidlo

 

MATCHA KRÉM:

  • 1 sáček Bio puding s Matcha Tea
  • 5 lžic kokosového oleje
  • 2 g Matcha Tea
  • 100 g sýr Goldessa light

Postup

TĚSTO:

  1. Sušenky nejprve rozemeleme v domácím robotu (nebo v pytlíku válečkem).
  2. Přidáme změklé máslo.
  3. Vypracujeme těsto, které natlačíme do malé formy vyložené pečícím papírem.
  4. Dáme do lednice ztuhnout.

 

KRÉM:

  1. Sýry, tvaroh a sladidlo společně rozmixujeme v hladký krém.
  2. Přidáme bílek a pořádně zamícháme.
  3. Krémovou směs nalijeme na korpus a pečeme na vodní lázni cca 40 minut na 170 °C (dle vaší zkušenosti s troubou).

 

MATCHA KRÉM:

  1. Matcha puding uvaříme dle návodu.
  2. Dáme vychladit do lednice.
  3. Poté přidáme Goldessu, kokosový olej a pytlíček Matcha Tea, a tyčovým mixérem rozmixujeme v hladký krém.
  4. Ten naneseme na vychladlý dort a dáme opět do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.

 

Jarní Matcha Smoothie

V jednoduchosti je krása. Připravte si barevné Matcha smoothie!

Ingredience

  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • 2 g Matcha Tea
  • pár kapek limetky
  • lžička medu
  • 1 nízkotučný jogurt

 

Postup

  1. Všechny ingredience kromě čaje matcha vložíme do výkonného mixéru a pořádně rozmixujeme.
  2. V šejkru si připravíme matcha v 1 dl vody.
  3. Rozmixované ingredience vlijeme zhruba do ¾ sklenice a navrch opatrně přes lžičku začneme lít Matcha Tea, aby vynikla zvlášť barva smoothie a čaje Matcha.
  4. Nakonec zamícháme brčkem a můžeme pít.

MatchaTea makronky

Ingredience:

  • 115 g mandlové mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 vaječné bílky
  • 80 g krupicového cukru
  • 90 g másla
  • 1 polévková lžíce MatchaTea

Postup přípravy:

  1. Mandlovou mouku smícháme s moučkovým cukrem a MatchaTea a důkladně přesijeme přes síto, aby v ní nebyly žádné hrudky.
  2. Vyšleháme z bílků pokojové teploty sníh a postupně k němu přisypeme 30 g krupicového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud sníh není opravdu tuhý.
  3. Do sněhu přisypeme zhruba jednu třetinu zelené směsi a důkladně smícháme. Postup opakujeme i se zbývajícími dvěma třetinami. Mícháme tak dlouho, dokud nedocílíme lesklé a hladké směsi bez bublinek.
  4. Směsí naplníme zdobicí pytlík a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme kolečka o velikosti zhruba 2,5 cm a propícháme párátkem všechny případné vzduchové bubliny v těstě.
  5. Makronky necháme schnout alespoň půl hodiny a poté vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme 10-15 minut.

Během pečení si připravíme náplň. – Smícháme

 

EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: www.matchatea.cz

Vydáno: 10.4.2020 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist