By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Večeře v Oblacích? Hned tři víkendy v září

Co takhle adrenalinovou večeři?

My to musíme, a tudíž taky jdeme vyzkoušet! S kým se tam potkáme? Vždycky jsem si říkala, že tenhle šéfkuchař a obsluha musí být tak trochu blázni. Nemyslíte?

Romantika nejen při západu slunce, parádní gastronomie a trocha adrenalinu. Takové jsou tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se již vžil název Večeře v oblacích, nebo také Dinner in the Sky. A protože k dokonalosti nezapomenutelného hodování až padesát metrů nad zemí je třeba nádherné kulisy, není divu, že právě v Praze je tato akce tak mimořádně úspěšná.
-023
Letos v září bude Večeře v oblacích probíhat hned ve třech víkendových termínech (první od 5. do 8. září, další budou následovat). Obědy stojí od 1 740 korun, večeře od 3 120 korun, zatímco při západu slunce vyjde na 3 795.

Nové menu připravil jeden z nejtalentovanějších portugalských kuchařů Manuel Lino, který je nyní šéfkuchařem pražské Gallery 44. A co mladý šéfkuchař, který má za sebou práci v prestižních tříhvězdových michelinských podnicích, do oblak připravil? Nejprve bude servírovat Dashi, slavný japonský vývar, následovat bude grilovaná mrkev s quinoou a hovězí entrecote s pečenými kaštany a morkem. Zmrzlina s balsamicem a s pusinkou z červené řepy jako dezert. Menu je připraveno také ve vegetariánské verzi.

Večeře v oblacích přitahuje v posledních letech pozornost početné klientely gurmetů a milovníků zážitků. Pravidelným účastníkem Dinner in the Sky je třeba monacký princ Albert s chotí či dubajský princ.

-108

Stejně jako v minulých letech bude Večeře v oblacích umístěna v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na historické centrum. Vhodné jsou termíny na samém sklonku léta, kdy je již stabilní počasí a nehrozí bouřky. Neboť špatné počasí je to jediné, co by mohlo romantický vjem pokazit.

A jak Večeře či oběd probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. K tomu se podává sklenka bublinek a posléze bílého či červeného.

Jedinečný zážitek Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích a zúčastnily se jej už desítky tisíc hostů. Na webu prague.dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy i zarezervovat konkrétní termíny.

-011

EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje:

Vydáno: 18.8.2019 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • Klára Sedlo foto Klára Sedlo, MAXIM, Patrik Kriššák a Dávid Kurňavka. Čtyři mladí výtvarníci, kteří odhodlaně přijali výzvu vytvořit  uprostřed festivalového dění na letošních Colours of Ostrava  svá umělecká pojetí čtyř živlů. Pozoruhodný počin je součástí nové koncepce zóny H&M, které dominují právě[číst více]
  • fitpainfree_hanka_toufarova_02_WEBSIZE Buďte fit a zbavte se bolestí, to je heslem metody Fit Pain Free, kterou k nám z Ameriky přivezla brněnská cvičitelka Hana Toufarová. Právě díky němu se zbavila bolestí ramen, stala se instruktorkou této metody a dnes školí lektory po celé[číst více]
  • qwww Nízké sebevědomí a nedůvěra v sebe sama snižuje šanci na úspěch. Změna perspektivy vám pomůže zvýšit sebevědomí a dosáhnout vašeho cíle. Jak na to?     Včera jsem si s mojí kadeřnicí povídala o situacích, kdy musíme o něco žádat a[číst více]

 



Wishlist