By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Úspěšný koncept L’Osteria konečně i v Čechách

Budova Drn na Národní třídě stojí za pozornost.. kvůli sama sobě i kvůli restauraci L'Osteria!

Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím jsou prostory architektonického skvostu budovy Drn na Národní třídě v Praze. Rodinná atmosféra, čilý ruch,skvělé jídlo a pití a promyšlený interiér v duchu „srdečného Itala od vedle“ – to jsou prvky, které dělají L’Osterii jedinečnou.

Losteria_12

Losteria_21

Menu restaurace L’Osteria je samozřejmě klasicky italské. Křupavá a tenká pizza pouze obřích rozměrů (o průměru 45cm ) přesahuje přes okraje talíře a je obvyklé, že si párobjedná jednuspolečnou s různě obloženými polovinami.Pizza těsto je připravováno denně podle původního italského tajného receptu. Přes noc odpočívá a další den ráno jej rozdělí pizzaiolos (pekaři pizzy) na stejně velké porce. Pizza je při pečení zevně úžasně křupavá a zároveň uvnitř nevyschne – může za to mléko a vejce v těstě. Její konzumaci tak v L’Osterii povýšili na skutečný gurmánský zážitek.

Pasta je v nabídce čerstvá neboli fresca z vlastní Pasta-manufaktury Pastificio č.12, kde se vyrábí 15 druhů těstovin.

V L’Osterii jsou podávané pořádné porce za férové ceny.

Snímek obrazovky 2018-06-25 v 19.05.28

 

V L’Osterii Praha naleznete také mnoho dalších klasických jídel italské kuchyně̌ jako antipasti, saláty a dezerty, stejně tak i týdenní menu se sezónními lahůdkami. Vše se připravuje čerstvé a v otevřené kuchyni, milované CUCINě, jak ji v L’Osterii sami nazývají. O celkové blaho zákazníka se stará šéfkuchař Michal Knápek.

I nabídka drinků v L’Osterii je typicky italská. Jako na jediném místě v Čechách zde ochutnáte jedno z nejznámějších italských piv Peroni Nastro Azzurro a dále certifikovanou italskou kávu Filicori Zecchini.

A čím L’Osterie nadchne? „Atmosférou! LA FAMIGLIA! Přesně tím, co

L ́Osterii dělá L ́Osterií,“ říká generální manažer a spolumajitel Zbyněk Pokorný adodává, „je to živo, městské prostředí a samozřejmě̌ naše láska pro detail – bez ohledu, zda jde o jídlo, servis nebo návrh interiéru. Kdyžvejdete do dveří, budete se cítit jako v italské Osterii od Frederica Fellinihofilm Řím. Přicházejí sem přátelé, rodiny, páry, mladí a staří, všichni za jedním účelem, dobře se najíst. Je to tu trochu hlučné, živé, a především se tu line lahodná vůně pravé italské kuchyně̌.“

Architektura a design interiéru jsou navrženy tak, aby každá návštěva byla příjemná pro všechny smysly. O interiér se postarala designérka Caroline Dippold, která si ráda hraje s různými druhy osvětlení a barev.

Na tento nezaměnitelný restaurační zážitek v Praze bylo investováno cca 1,7 milionů Euro.

L’Osteria Praha nabízí místo pro 240 hostů uvnitř  restaurace a na terase pro 40 hostů. Od pondělí do soboty je otevřeno od 11:00 do 24:00 a v neděli a ve státní svátek od 12:00 do 24:00.

 

 

Losteria_5 Losteria_7 Losteria_8
Losteria_13 Losteria_16

EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv, instagram

Vydáno: 26.6.2018 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • Před narozením syna jsem zde udělala anketu, jestli lze zvládat mateřství a kariéra. Doufala jsem, že ano. Nyní se s vámi konečně můžu podělit o svoje zkušenosti.     Nedovedla jsem si to představit. Tak nějak jsem nevěřila, že je to[číst více]
  • Pro někoho je dobré jídlo v těchto chvílích samozřejmost. Naopak! Má čas zkoušet nové recepty, vařit, péct, objednává online něco, co nikdy nezkusil, experimentuje. Cpe se doma u plné lednice a nadává, že přibírá…. A někdo je v úplně opačném[číst více]
  • Ať už máte, nebo nemáte vztah, na vtipnou valentýnskou manikúru je nálada vždycky. Proto jsem pro vás prozkoumala svět instagramu a našla ty nejstylovější nápady pro vaše nehty. V hlavní roli tentokrát sladká růžová!   @jessicawashick @hannahroxit @stephstonenails @paintboxnails @mpnails[číst více]

 



Wishlist