By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Skvělý tip: Proměňte půlku celeru v delikatesu!

Jednoduchá a variabilní polévka z uspěchané kuchyně podle Oli Jasanovské

Polévky jsou skvělým tipem, máme-li málo času stát u plotny a lednice zrovna neoplývá zásobami. Navíc nás snadno a rychle zasytí a ještě můžeme druhou rukou ťukat do klávesnice, nebo se věnovat jiné neodkladné činnosti. A taky zasytit své ratolesti – celer jim totiž náramně chutná.

 

celerova polevka

 

Ingredience: 

½ celeru

cibule

máslo

vývar

smetana

vejce – 1 žloutek na osobu

olivový olej

Postup:

Rozpalte na másle cibuli (můžeme vynechat) a přidejte celer, jemně osmahněte a zalijte vývarem (kuřecím, zeleninovým). Vařte doměkka, rozmixujte a přidejte smetanu (nebo například termizovaný sýr nebo kysanou smetanu). Vhoďte žloutek a jemně nechte projít varem. Hotovu polévku vlijte na talíř a dozdobte olivovým olejem, použít ale můžete i třeba lněný, dýňový nebo lanýžový. Polévku olej nejen chuťově velmi vylepší, ale také jí dodá další výživové hodnoty.

Dobrou chuť přeje Oli Jasanovská!

 

celerova polevka

 

OLGA
JASANOVSKÁ

editorka
Zdroje: archiv

Vydáno: 13.3.2016 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist