By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Salátové rolky s koriandrovým pestem a krevetami

Tentokrát recept až z daleké Asie od kamaráda Radovana!
Ahoj Evousi,
zdravim z nasi mini kuchyne v Hongkongu
 
Vcera sme meli kamarady vecer na navsteve, tak sem vymyslel tenhle recept jako mensi pohosteni.
Je to super letni zalezitost, svezi, lehky a plny explozi chuti, vuni a zivych barev.
Recept je inspirovany Asii, ale vsecky ingredience se lehce daji koupit u nas v Cechach… Pa, R. 
IMG-3950
IMG-3957

Salátové rolky s koriandrovým pestem a krevetami 

Základem je koriandrové pesto, já si ho udělal raději víc na zbytek týdne. Pesto je skvělé například jako dip na zeleninu nebo na těstoviny, v lednici vydrží 5 dní.

Koriandrové pesto:

Ingredience:
3 velké hrnky nahrubo nasekaného koriandru i se stonky
4 čerstvé nahrubo nasekané chilli papričky (záleží na každém, kolik snese)
3 stroužky česneku
hrst piniových oříšků
půl hrnku olivového oleje
špetka soli a šťáva z jednoho citronu a jedné limety
Postup:
Vše dejte do mixéru a rozmixujte na jemnou směs. Nechte odstát 15 minut v lednici. Mezitím si připravíte rolky z ledového salátu.

Salátové rolky:

Ingredience (na jednu rolku):
list ledového salátu
4 proužky mrkve
4 proužky okurky
kousek avokáda
lžička pesta
Postup:
Mrkev a okurku nakrájíme na tenké proužky zhruba 15 cm dlouhé, ledový salát pořádně propereme a rozdělíme na listy, ty přepůlíme. Na dolní část listu natřeme jednu lžičku pesta. Vezmeme proužky mrkve, okurky, kousek avokáda a zarolujeme do pevné rolky, pesto funguje jako lepidlo, takže by rolka měla držet pěkně pohromadě.
Krevety propereme, usušíme. Já mám rad ty, které nejsou loupané, jsou šťavnatější (pokud máme zmražené, musíme rozmrazit). Krevety hodíme na pánev, smažíme prudce na oliváči, čerstvě nasekaných chilli a proužcích česneku zhruba 3 minuty. Pak zalijeme bílým vínem na dno pánve, aby se krevety mohly pěkně udělat a přiklopíme pokličkou. Dusíme zhruba 5 minut, až jsou krevetky pěkně růžové a šťavnaté. Posolíme špetkou mořské soli.
IMG-3960
Nejlepší je servírovat všechno na velkém talíři. Ozdobíme limetami, citronem a nasekaným chilli a koriandrem.
Pesto dávám do mističky jako dip na krevety.
READY TO DIG IN!
Radovan Macak
EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje:

Vydáno: 9.6.2019 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist