By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Rychlá večeře: zdravé 15minutové recepty

Pokud nemáte po celém dni v práci náladu vyvářet, máme pro vás super rychlé recepty.

Dochází vám inspirace na rychlé a zdravé večeře? Tady jsou tři recepty, které zvládnete uvařit v rekordním čase, jsou dietní a k tomu všemu výborně chutnají. Inspirovaly jsme se u těch nejlepších světových foodblogerů…

 

rychle vecere

 

Cuketové nudle s kuřecím masem

Ingredience:

1 středně velká cuketa

1 kuřecí prso

2 stroužky česneku

250 g cherry rajčátek

bazalka čerstvá

sůl, pepř

olej na restování

Postup:

1. Cuketu pořádně omyjte a škrabkou na brambory ji nakrájejte na tenké plátky (nudle). Střed s jadérky vyhoďte.

2. Kuře nakrájejte na nudličky a osolte a opepřete. Rajčátka omyjte a rozkrájejte na půlky. Na pánvičce orestujte na olivovém oleji česnek a přihoďte kousky kuřete.

3. Jakmile bude dozlatova orestované, přidejte cuketové nudle a rajčátka.

4. Ozdobit můžete čerstvými lístky bazalky.

cara

rychla vecere

 

Sexy jarní rolky

Ingredience:

rýžový papír

rýžové nudle

avokádo

mango

směs asijských salátů a bylinek (koupíte například v Marks & Spencer)

koriandr

jarní cibulka

Postup:

1. Rýžové nudle zalijte vařící vodou a nechte 15 minut odstát, dokud nezměknou. Pak vodu slijte.

2. Avokádo, mango a jarní cibulku nakrájejte na nudličky.

3. Do velké mísy nalijte horkou vodu a na chvilku na ní položte rýžový papír, aby změknul.

4. Na papír naskládejte všechny suroviny a zabalte do válečků.

cara

rychla vecere

 

Losos s bylinkovou krustou a chřestem

Ingredience:

600 g filetů lososa

1 svazek chřestu

2 plátky toustového chleba

4 lžíce strouhaného parmazánu

2 lžíce petrželky

1 lžíce bazalky

4 lžíce šalvěje

1 stroužek česneku

2 lžičky strouhané citrónové kůry

olivový olej

mořská sůl, pepř

Postup:

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Toustový chleba rozmixujte s parmazánem, bylinkami, česnekem a citronovou kůrou.

2. Lososa osolte, opepřete a položte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pokryjte strouhankovou směsí. Lehce přimáčkněte dlaněmi a přidejte další olivový olej.

3. Vložte do trouby a pečte 10 minut.

4. Na pečící papír k rybě přidejte chřest a opět pokapejte olivovým olejem. Pečte dalších 5 minut, dokud chřest nebude měkký.

 

LUCIE
JANOTOVÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv, instagram

Vydáno: 4.11.2018 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • uvodni Vím, co vás napadne jako první – co mají společného topmodelka Gigi Hadid a americký sexsymbol, atlet a vícebojař Ashton Eaton? Odpověď najdete v poslední čísle amerického magazínu Vogue. Oba totiž nafotili jedinečný módní editorial pod vedením Maria Testina. On[číst více]
  • hermes uvodni nahledova   Smaltované šperky mě vždycky fascinovaly. Přiznám se, že poprvé jsem jejich kouzlo objevila během letní dovolené v Itálii. Neodolala jsem a koupila si jeden hříšně drahý prstýnek a s láskou ho nosím dodnes. Od té doby se moje sbírka poměrně[číst více]
  • zimni bundy uvodni Bogner Jil Sander Burberry Brit Sportalm, David Sport Lacroix Fendi Bogner Chloé Kjus

 



Wishlist