By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Prague mussel week

Je libo mušličku?

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

Druhý ročník food festivalu Prague mussel week je v plném proudu. Všichni zájemci o mořské plody mohou ve dnech 21. až 27. září zamířit do několika desítek pražských restaurací a pochutnat si na speciálních mušlových menu. Na webu praguemusselweek.cz na ně navíc čeká voucher na 1+1 porci slávkových delikates zdarma. Voucher si lze na stránkách akce vygenerovat již nyní.

Speciální menu, jejichž hlavní ingrediencí jsou holandské slávky, letos nabízí i gastro podniky mimo Prahu, například karlovarský Grandhotel Pupp. „Z pražských restaurací se do festivalu zapojí mušlové špičky jako Les Moules, Bruxx či Blue Fjord. Slávky bude možné ochutnat také v deseti provozovnách Perfect Canteen. Nově se mezi partnery festivalu zařadila značka Bohemia Sekt, na zájemce tak ve vybraných restauracích čeká speciální menu doplněné o tuzemské nejoblíbenější šumivé víno,“ prozrazuje Jan Škoda, corporate PR & Marketing Manager společnosti HOPI HOLDING, a. s., jež festival pořádá. Ti, kdo upřednostňují domácí přípravu svých jídel, pak na webu festivalu najdou exkluzivní recepty od šéfkuchařů zapojených podniků. Vyzkoušet tak mohou slávkové delikatesy třeba podle Tomáše Malíška z Les Moules či Zdeňka Křížka a Karla Kaše, mentorů soutěže KU Young Chef.

O Prague mussel week

Festival Prague mussel week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na praguemusselweek.cz.

EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje:

Vydáno: 23.9.2020 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • Pandemie nás naučila se o sebe více starat, dbát více o své zdraví. Postoj lidí k výživě se dramaticky změnil. Chceme být zdraví, máme větší povědomí o tom, jak a co jíst. Co se týče zdraví, více do sebe investujeme. Víme,[číst více]
  • Nějak byste očekávali, že ho budete mít. Bohužel, v bláznivém světě výživy kolují všechny možné názory a mýty, které vymýšlejí tzv. „nadšenci z křesel“ a víkendoví nájezdníci. (představte si pod těmito pojmy, co chcete). Pokud vás zajímají další tipy a rady, jak[číst více]
  •   S Nikou jsme se osobně nesetkaly, ale dostáváme spoustu zajímavých materiálů a tiskových zpráv, ze kterých nás nějaká maminka vždy nadchne. Nika Puci založila fundus Eterle, kde si můžete zapůjčit nábytek, nádobí, doplňky a podobně na dětské oslavy, pikniky a jakékoliv další[číst více]

 



Wishlist