Podzimní dýňové menu
Dýňová polévka
Ingredience na 4 porce: 2 cibule, 100 g petržele, 200 g mrkve, 1 kg dýně Hokkaidó, 20 g másla, 1 lžíce oleje, jogurt, pepř, sůl, mletý zázvor
Postup:
Zeleninu nakrájejte na kostky a orestujte na cibulce a na másle smíchaném s olejem. Ochuťte solí, pepřem a zázvorem. Po změknutí rozmixujte do konzistence hladkého krému, který ještě zjemníte bílým jogurtem.
Špagetová dýně
Suroviny na 4 porce: 2 špagetové dýně, 1 kg rajčat, 2 červené papriky, česnek, cibule, 1 lilek, vývar DIETESSE.3, čerstvá bazalka, oregano, sýr, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Dýně rozpulte, pokapejte olivovým olejem a pečte na 200 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměknou. Upečenou dýni vidličkou naškrábejte na špagety. Během pečení dýně si připravte omáčku. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte nakrájené papriky, lilek, rajčata a ochuťte kořením a bylinkami a duste pod pokličkou doměkka, aby zelenina pustila šťávu. Hotovou omáčku můžete rozmixovat, a servírovat na vydlabané dýně a ozdobit strouhaným sýrem.
Dýňový salát
Suroviny: 1x dýněHokkaidó cca 0,5 kg, 2 červené cibule střední, cherry rajčátka, třešničky mozzarelly, dýňová semínka, směs salátů: polníček, ledový salat, čekanka
Zálivka: olivový olej, dýňový olej, med nebo javorový sirup
Postup: Dýni a cibule nakrájejte na měsíčky, dejte je péct do trouby na cca 15 minut na 200 °C do změknutí. Připravte si zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, dýňový olej a med nebo javorový sirup ve stejném poměru, množství zvolte podle množství zeleniny. Do mísy dejte směs salátů, cherry rajčata pokrájená na poloviny, třešničky mozzarelly, přidejte opečenou dýni a cibuli a dochuťte zálivkou a ozdobte dýňovými semínky.
Dýňové lívanečky
Suroviny: 1x menší dýně Hokkaidó cca 0,5 kg, 3–4 vejce, mletá skořice, med nebo datlový sirup dle chuti, na ozdobu bílý jogurt, kakao APINAT, ovoce na ozdobení
Postup: Dýni vydlabejte a nakrájejte na kostičky (nemusíte loupat), které povařte ve vodě doměkka. Sceďte vodu a rozmixujte dohladka. Přidejte vajíčka, ochuťte skořicí a doslaďte medem nebo datlovým sirupem. Důkladně promíchejte, aby vzniklo husté těsto. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte trochu kokosového oleje, na kterém budete smažit malé lívanečky. Hotové lívanečky můžete ozdobit bílým jogurtem smíchaným s kakaem APINAT nebo marmeládou DIETESSE.3 a čerstvým ovocem.
Dýňový cheesecake
Suroviny: 200 g máslových sušenek FIBROKI, 600 g dýně (1/2 dýně), 50 g másla, 2 vejce, 200 g třtinového cukru, 250 g tvarohu, 250 g ricotty, lžička skořice, lžička zázvoru
Postup: Dýni uvařte, rozmixujte, sceďte vodu a nechejte vychladnout. Na dno dortové formy nasypte nadrcené sušenky FIBROKI promíchané s máslem a dejte zapéct na cca 8 minut při 150 °C. V misce smíchejte vejce s cukrem, ricottou a tvarohem, ochuťte skořicí a zázvorem a postupně přidávejte vychladlou dýni. Směs nalijte na vychladlé sušenky a dejte zpět do trouby. Pečte cca 1 hodinu na 160 °C. Dejte vychladit do ledničky.

JASANOVSKÁ
zakladatelka Bobovibe
Zdroje:
Vydáno: 20.10.2019 | Všechny články autora
Může se vám také líbit:
-
Letní BoBo must have: overal
Letní overaly nebo kombinézy, chcete-li, slaví letos velký comeback! Najdete je v kolekcích snad všech módních designérů i velkých konfekčních domů. Důvod je naprosto jasný – jsou totiž pohodlnější než většina šatů a víc sexy než většina krátkých sukní. Proto[číst více]
-
Hrdí. Spolu. Kolekce Levi’s Pride 2019 je tu!
Vaše rodina je něco, do čeho jste se narodili. Ale pro komunitu LGBTQ+ je často rodina to, co si sami vybudovali, a ti, se kterými naváží to nejhlubší spojení. Možná to jsou pokrevní vztahy, možná ne. Jediné, na čem[číst více]
-
Bobo Mama: Dominika Vyskočilová
Pokud máte rádi stylový dětský design, tak nepochybuji, že značku Mavie for Babies znáte. Jejich věci jsou naprosto bezkonkurenční! Nečekejte žádné trapné obrázky medvídků, výrazné barvy a kýče – připravte se na dokonalé materiály, neutrální design a super[číst více]