Lahodné domácí burgery
Základem každého burgeru je kvalitní hovězí maso, které si buď doma sami namelete nebo o to požádáte přímo v řeznictví (z vlastní zkušenosti vím, že lepší varianta!)
Určitě nezkoušejte namleté maso už ze supermarketu, nemůže být snad už nic horšího (kromě toho, že si z mletého ze supermarketu uděláte tatarák!:))
Hodně lidí burgery podceňuje, ale když je připravený dobře a poctivě, je to skvělé plnohodnotné jídlo.
Ingredience:
Hovězí maso přední (okolo 20% tuku)
Čedar
Pancetta
Cibule
Rajče
Rukola
Kečup (Zkuste si udělat domácí, sezóna dobrých rajčat je v plném proudu!)
Hořčice
Česnek
Houska na burgery (ty já kupuji)
Recept:
Maso namelte nahrubo, ne moc jemně. Stroužek česneku posekat najemno a přidáme do masa. Podle pravidel „jak udělat správný burger“ je tento krok úplně špatně, uznávám, ale česnek miluju a v jiném kroku už dát do burgru moc nelze, takže já takto maso ochucuji a myslím, že to není žádná tragédie.
Ale klidně vynechte. Maso by se nemělo solit, s masem na burger se zachází podobně jako na steaky. Takže jakmile máte namleto, maso lehce načechrejte, žádné hňácání a uplácávání – nepokoušejte se krávu znovu zabít : ) Jedině tak zůstane v masu vzduch a nebude tuhé.
Vytvarujte placku cca 2-3 cm vysokou s trochou olivového oleje v rukách. Položte na rozpálený gril nebo grilovací pánev a nechte cca 2 minuty z obou stran. Stejně jako u steaku, ideální volba je medium – střed zůstane růžový.
Maso osolte a nechte pár minut odpočívat.
Zatím si rozpečte na grilu také housky, ogrilujte na cca 0,5 cm tlusté plátky rajče a cibuli. Uvidíte, že takto připravená zelenina je v burgeru mnohem chutnější, než studená. To samé s pancettou.
Na housku namažte kečup, hořčici nebo obojí, maso, čedar, plátky rajčete, cibuli a rukolu. Pořadí může být víceméně libovolné, ale sýr vždy k masu.
Jako přílohu zvolte domácí hranolky.
Dobrou chuť!
MARKOVÁ
food blogerka
Zdroje: Eva Marková
Vydáno: 22.9.2015 | Všechny články autora
Může se vám také líbit:
-
Gurmet mánie! Nechte se okouzlit italskou kuchyní v centru Prahy!
Leonardo Di Clemente působí jako šéfkuchař v hotelu Four Seasons Prague a restauraci CottoCrudo od října 2015. V průběhu těchto prvních měsíců vytvořil řadu jedinečných pokrmů založených na tradiční italské kuchyni a svých dlouholetých zkušenostech z gastronomického prostředí Itálie, Švýcarska, Velké[číst více]
-
8 stylových obchodů, které si zařaďte do wish listu
Pokud jste na tom stejně jako já, online nákupy jsou vaší oblíbenou kratochvílí. Upřímně, nejraději projíždím nové nákupní možnosti ve chvíli, kdy mám nějaký deadline 🙂 Je to totiž ideální způsob, jak oddálit nevyhnutelné. A nové botičky (kabelky, košile, džíny nebo[číst více]
-
Amor žije…! Nejlepší valentýnská videa na BoBo Vibe
Lucie Janotová, zakladatelka BoBo Vibe Valentýn. Záleží jen a jen na vás, jestli ho máte rádi, nebo vám dělá problém se za celý víkend záplavou zamilovaných fotek, přáníček a jiných vyjádření citů na všech sociálních sítích popasovat. Tak jako tak, módní[číst více]