By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Jezte šik: 5 lahodných a zdravých receptů od světových foodblogerů

Propadněte světu kulinářského umění pod vedením těch nejlepších.

Plánujete degustační večírek pro svoje přátele? Vyberte si suroviny, které jsou nejen zdravé, ale navíc i lahodné a trendy. Našli jsme pro vás top recepty světových foodblogerů, se kterými budete za hvězdu každé party. Milovníci cizrny zaplesají nadšením 🙂

 

foodblogeri recepty

 

Tacos s humusem a okurkovo-limetkovým salátem

od She Loves Everything

Ingredience: 

Okurkovo-limetkový křupavý salát

5 malých okurek, 2 velké okurky (nakrájené na proužky)

1/2 červené cibule (nakrájená na plátky nebo jakýmkoliv způsobem, co se vám líbí)

hrst koriandru

2 limetky (vymačkané)

špetka soli

(ideálně nechte marinovat vše dohromady cca hodinu)

Černé fazole a opečená kukuřice

1 plechovka bio černých fazolí (opláchnutých)

2 klasy kukuřice (pražené)

3 lžíce pálivé omáčky

(zahřejte všechny ingredience na pánvi a dejte vychladnout stranou)

Domácí humus

2 plechovky bio cizrny (opláchnuté)

2 citrony (vymačkané)

4 stroužky česneku, pečené v slze EVOO

hrst koriandru

1 čajová lžička kmínu

Postup:

Nasypte všechny ingredience na humus do kuchyňského robota a důkladně promixujte. Kukuřičné tortilly chutnají nejlépe, pokud je před podáváním zakápnete troškou kokosového oleje. Podávejte s výběrem různých omáček jako je zakysaná smetana nebo rajčatový dip.

cara

Snímek obrazovky 2016-05-10 v 17.27.56

 

Avokádové lodičky na tři způsoby

od McKel Hill z blogu Nutrition Stripped

Ingredience:

Sezamová lodička se zelím 

1/2 červeného zelí

2 čajové lžičky sezamu

2 čajové lžičky olivového oleje

2 čajové lžičky sójové omáčky

Pálivá lodičky s fazolemi

2 šálky černých fazolí

1/4 šálku bio salsy dle vlastního výběru

2 čajové lžičky vloček chilli

2 čajové lžičky kmínu

2 čajové lžičky kokosového oleje (nebo olivového oleje)

1/2 čajové lžičky mořské soli

čerstvě umletý pepř

Curry lodička s cizrnou

2 šálky cizrny

1 čajová lžička kari koření

2 čajové lžičky kokosového oleje (nebo olivového oleje)

1 čajová lžička javorového sirupu

1 čajová lžička mořské soli

čerstvě mletý pepř

(jako oblohu nebo dekoraci můžete zvolit i čerstvé bylinky jako je pažitka nebo petrželka)

Postup:

Všechny přísady (na každou lodičku zvlášť) přidejte na středně rozpálenou pánev a vařte doměkka přibližně 10 minut. Okořeňte podle chuti. Jednotlivé náplně aranžujte do půlek avokáda a ihned podávejte.

cara

foodblogeri recepty

 

Tři jarní saláty

od Jessie Groveman a Tary Sowlaty z blogu How You Glow

Ingredience:

Čočkový salát

čočka

rukola

pistácie

ředkvičkový + sherry ocet

olivový olej

Cizrnový salát

cizrna

špenát

řepa

kozí sýr

piniové oříšky a citrónová šťáva

olivový olej

Salát z bílých fazolí

bílé fazole

čekanka

rajčata

bazalka

ředkvičky

balzamikový ocet

olivový olej

Postup:

Sklenice plňte jednotlivými vrstvami a prokládejte ořechy, sýrem nebo jinými chuťovkami podle libosti. Sklenice dejte do lednice a vyndejte těsně před podáváním. To je pak stačí zakápnout olivovým olejem nebo oblíbenými dochucovadly, posolit a popepřit.

cara

foodblogeri recepty

 

Lososové quinoa karbanátky s mátovo-jogurtovou omáčkou

od Kath Younger z blogu Kath Eats Real Food

Ingredience:

200 gramů čerstvého lososa

3/4 šálku vařené quinoa (vychlazené)

1/4 šálku papriky (nasekané)

1/4 šálku chia semínek

1 vejce

1/4 čajové lžičky koření uzená paprika

1/4 čajové lžičky chilli

1/4 čajové lžičky kmínu

Pro jogurtovou omáčku:

1 řecký jogurt

hrst máty (nasekané)

šťáva z poloviny citrónu

sůl a pepř podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Smíchejte lososa a quinou ve velké míse. Přidejte papriku, koření, vajíčko a dobře promíchejte. Poté přisypte chia semínka a znovu promíchejte. Nechte na pár minut odpočinout. Pokud se vám směs bude zdát příliš mokrá, přidejte další chia semínka. Na pekáč dejte pečící papír a použijte třeba naběračku na zmrzlinu, abyste vytvořili cca 12 stejně velkých porcí. Navlhčenýma rukama pak vytvarujte jednotlivé karbanátky. Vložte do trouby a pečte 15 – 20 minut. Pak karbanátky otočte a dopékejte dalších 15 minut. Na jogurtovou zálivku smíchejte jogurt, mátu, citron, sůl a pepř.

cara

foodblogeri recepty

 

Salát z bílých fazolí

z blogu PulsePledge.com

Ingredience:

1 okurka

2 rajčata

1/2 červené cibule

1 plechovka bílých fazolí

2 čajové lžičky olivového oleje

sůl a pepř

Postup:

Nakrájejte okurky, rajčata a cibuli na malé kousky a smíchejte ve velké míse. Přidejte okapané fazole a zakápněte olivovým olejem. Jemně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.

 

 

 

LUCIE
JANOTOVÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv

Vydáno: 20.1.2019 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • UVODNI   Šperky Moooyyy jsem vám už v minulosti představovala. Jejich dnes již ikonickou spolupráci s designérkou Lucií Koldovou dobře znají všichni milovníci originálních českých šperků. Proto mám obrovskou radost, že vám mohu představit nejnovější kolekci Element Ether. Ale asi začnu[číst více]
  • cos   Lucie Janotová, zakladatelka BoBo Vibe   Doby, kdy jsem natěšeně cestovala do Berlína nebo Londýna, abych ulovila nějaký ten kousek z kolekce COS, jsou dávno minulostí! Teď už jen odpočítávám dny do otevření nového pražského obchodu, který začátkem února rozevře své[číst více]
  • nahledova uvodni Další sezona, další barvy do vašeho šatníku! Tentokrát svoji zimní sbírku svetrů slaďte i s vaší novou manikúrou. Lucie pro vás připravila svoje oblíbené barevné kombinace! Barva zrajícího vína je jednou z největších stálic mezi laky podzimní sezony. Mohlo by[číst více]

 



Social Photos


Wishlist