By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Festival Prague Mussel Week se vrací

Chuť moře se vrací.

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

Holandské slávky prvotřídní kvality obohatí menu tuzemských restaurací i letos. Třetí ročník úspěšného festivalu Prague Mussel Week proběhne ve dnech 13. až 19. září. Pořadatelé festivalu přivezou do hlavního města přibližně 23 tun čerstvých slávek, z nichž budou šéfkuchaři ve více než sedmdesáti restauracích připravovat originální pokrmy. Čerstvě nalovené slávky doputují z nizozemského Yerseke do Prahy již za 18 hodin.

„I letos chceme ukázat Čechům, že mušle nejsou výstřelkem pro smetánku, ale zdravou a chutnou potravinou, vhodnou na každý stůl. Během týdenního festivalu plánujeme naservírovat více než 50 tisíc porcí delikatesních pokrmů, a přinést tak chuť moře do Prahy i do dalších míst České republiky,“ přibližuje letošní ročník Prague MusselWeeku Pierre-Manuel Boels, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, jež festival pořádá.

Stejně jako v minulém ročníku si zájemci mohou na webových stránkách festivalu praguemusselweek.cz vygenerovat voucher na 1+1 porci zdarma, se kterým stačí zamířit do některé z desítek pražských restaurací ve třech cenových kategoriích: Luxury (luxusní restaurace), Money for Value (střední cenová kategorie) a Bistro (dobrá kvalita za příznivou cenu). Čtvrtá kategorie Out of Prague je určena pro podniky mimo hlavní město, které budou do festivalu rovněž zapojeny.

„Návštěvníkům budeme servírovat čerstvé slávky přímo z Nizozemska, odkud pochází nejlepší mušle na světě. Slávky od našich dodavatelů jsou prvotřídní kvality a mají vysoký poměr lastury a masa,“ dodává Pierre-Manuel Boels s tím, že novinkou letošního ročníku Prague MusselWeeku se stane i možnost koupit si slávky v obchodních řetězcích po celou dobu konání festivalu.

„Slávky jsou velmi snadné k vaření. Pro veřejnost chystáme spoustu receptů i video receptů. Během festivalu budou navíc mušle v obchodních řetězcích k dostání za zvýhodněnou cenu,“ doplňuje novinky třetího ročníku Pierre-Manuel Boels.

Proč ochutnat slávky?

Stejně jako všechny mořské plody jsou slávky především mimořádně zdravé a řadí se tak mezi takzvané superpotraviny. Jsou plné bílkovin, železa a vitamínů. I jedna malá slávka obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, vitamíny A a B12, selen, jód a zinek. Tyto látky pomáhají zlepšit funkci mozku, regulují hormony štítné žlázy a posilují imunitní systém. Přispívají rovněž ke zdraví očí a zářivé pokožce.

Přesvědčte se sami o jedinečném složení a kvalitě holandských slávek na letošním ročníku úspěšného food festivalu Prague Mussel Week!

 

EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje:

Vydáno: 20.8.2021 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • #vyzva5max Doplňky stravy Gabriely Peacock užívám pravidelně. Na ten na hubnutí konkrétně se mě samozřejmě lidé ptají nejčastěji a na ten jediný jsem dlouho nemohla dát referenci sama za sebe. Já totiž po obou porodech kojením zhubla sama velmi rychle.[číst více]
  • Asi vám nemusíme říkat, že na celodenní opalování na pláži nebo na koupališti si s sebou bezpodmínečně musíte vzít opalovací krém, a řádně se jím chránit před slunečními paprsky. Věděli jste ale, že se můžete spálit, i když je venku[číst více]
  • Očekáváte druhé miminko hned po tom prvním? Setkávám se s tím kolem sebe stále častěji! Mám z toho radost, protože mi tak trochu přijde, že je trendem mít dítě pouze jedno, že jsou v dnešní době lidi sobečtí, bojí se o svou svobodu[číst více]

 



Wishlist