By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Dýňová polévka na asijský způsob

Startuje dýňová sezona! Užijte si ji naplno spolu s Evou Markovou!

dynova polevka

 

Takhle polévka je něco, co vás nakopne, je navoněná východem, je lehce pikantní a… je to moje závislost! Já jsem použila klasickou velkou dýni, proti dýni Hokaido nic nemám, ale už byla vyprodaná a tahle ji celkem slušně zastoupila… možná i lépe.

Smetana je do téhle polévky úplně zbytečná, i přesto ji tam plno lidí dává. Tak ne!:D Dýně udělá natolik krémovou konzistenci, že druhý den (pokud něco zbyde) nebudete vědět, jestli to je kaše, nebo polévka. O intenzivnější chuti ani nemluvě.

Ingredience:

dýně

cibule

česnek

máslo

vývar

sůl

bílý pepř

sušený zázvor mletý

chilli

koriandr

limetová kůra

dýňová semínka

 

Recept:

Dýni oloupejte (Hokaido nemusíte), nakrájejte na menší kousky. V hrnci si rozehřejte máslo, na kterém spolu s dýní osmahnete cibuli a česnek. Dýně by se měla lehce opéct, ale ne ztmavnout; jen aby chytla vůni.

Poté zalijte vývarem. Já dělám vývar domácí, který pak ředím podle potřeby. Většinou je zeleninovo – kuřecí, stejně jako do tohoto receptu. Pokud nemáte vývar, raději ho ničím nenahrazujte a dejte jenom vodu.

Dýni vařte do změknutí. Dále už jen rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte veškerým kořením a solí. Ozdobte hromadou koriandru a praženými dýňovými semínky.

Dobrou chuť!

Eva

 

dynova polevka

 

 

EVA
MARKOVÁ

food blogerka
Zdroje: archiv

Vydáno: 22.9.2019 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist