By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Boborecept: lanýžové fettuccine s černými lanýži

Protože jednoduchost a luxusní ingredience mají své kouzlo.

image003

 

Kdysi mi někdo říkal, že k lásce k lanýžům se člověk musí „projíst”. A měl naprostou pravdu! Mně se to povedlo v Itálii, kde jsme si objednali pětichodové degustační lanýžové menu. První tři chody jsem trpěla jako zvíře. Byla to tak nezvyklá chuť… Přesně taková, u které nevíte, jestli ji milujete, nebo nesnášíte. U čtvrtého chodu se ale něco změnilo a já začala cítit skoro až závislost. A na pátý, který představoval lanýžovou zmrzlinu, vzpomínám dodnes. Proto jsem pro vás našla tenhle jednoduchý a skvělý recept na klasické lanýžové těstoviny. Všechny super ingredience koupíte v Lanýž shopu ZDE  

Ingredience:

1 balení vaječných těstovin s lanýžem (já mám nejraději fettuccine)

6 čajových lžiček másla

extra panenský olivový olej s bílým lanýžem

1/2 šálku nastrouhaného parmazánu

1 černý lanýž

2 čajové lžičky soli

Příprava:

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím si na pánvi rozehřejte máslo a zakápněte pár kapkami lanýžového oleje. Jakmile budou těstoviny hotové, smíchejte je na pánvičce s máslem a posypte parmazánem, který se na nich rozpustí. Navrch nastrouhejte lanýže na tenké plátky.

 

mushroom_pasta3

 

_vyr_400000219_fettuccine-al-tartufo-gr-500

_vyr_10000185_tartufo-nero-pregiato-tuber-melanosporum-100-intero-gr-30

 

LUCIE
JANOTOVÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv, instagram

Vydáno: 17.12.2017 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist