Boborecept: blesková hrášková polévka
Čím více člověk pracuje, tím méně času je ochotný strávit vařením. Přináším vám proto skvělou a neotřelou polévku, která navíc v zimě pěkně zahřeje.
Hrášek je běžná surovina, která správně upravená může být velmi rafinovaná. Například s pestem v mé oblíbené kombinaci. Sladkost hrášku bazalka pořádně doladí a smetana je už takovou ‚třešinkou‘ na dortu, která zvýrazní chuť. Skvěle se polévka hodí podávaná s pečivem jako hlavní chod, našlehaná jako cappuccino zase vyzdvihne slavnostní tabuli jako zajímavý předkrm. To vše za 20 minut.
Ingredience:
500 g mraženého hrášku
1 litr zeleninového vývaru (nejlepší je domácí)
100 ml smetany na vaření (já použila sójovou)
3 velké lžíce bazalkového pesta
3 stroužky česneku
1 velká cibule
špetka muškátového oříšku
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Postup:
- Ve velkém hrnci na středním plamenu zpěňte najemno nakrájený česnek a cibuli
- Když jsou krásně zesklovatělé, přilejte vývar a přiveďte k varu
- Do vroucí vody vsypte mražený hrášek a vařte cca 4 minuty
- Pomocí tyčového mixéry směs krásně najemno umixujte (pokud chcete opravdu hladký krém, přeceďte přes síto)
- Vmíchejte smetanu a pesto
- Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek dle chuti
- Podávejte ozdobené kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou
Dobrou chuť!

LATANÍKOVÁ
food blogerka
Zdroje: archiv
Vydáno: 25.2.2018 | Všechny články autora
Může se vám také líbit:
-
6 outfitů světových blogerek, které se na jaře vyplatí následovat
Potřebujete na jaře načerpat inspiraci pro vaše oblékání? Já také! Proto jsem prozkoumala instagram a vybrala outfity mých oblíbených módních blogerek! Caroline Daur @carodaur Vanessa Hong @thehautepursuit Aleali May @alealimay Annabelle Fleur @vivaluxuryblog Camila Coelho @camilacoelho Christine[číst více]
-
TOP produkty, které vám okamžitě přidají barvu a lesk
Nedávno jsem si v obchodě zkoušela plavky… Uf! Pomozte mi upřímně pochopit, proč právě do kabinek dávají to nejvíc nelichotivé světlo na světě 🙂 Nicméně svoji mírně nazelenalou barvu jsem tenkrát připsala právě místnímu osvětlení. Když jsem ale o[číst více]
-
Bobo Gourmet Tip: AsianFest Praha
Milujeme asijská jídla a dovolené na Dálném východě, a protože na takové dovolené momentálně bohužel nejsme, nenecháme si ujít pražský AsianFest. Koná se tuto sobotu, 30. dubna 2016, na pražském Výstavišti v Holešovicích. Festival je koncipován jako malé městečko, které se dělí na[číst více]