By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

BoBo tip: tříchodová degustace za minimální cenu – Restaurace Port58

Eva objevila příjemný koncept restaurace za ještě příjemnější cenu. Vyrazte na ochutnávku!

V pražských Holešovicích, kam často pracovně zavítám, mi byla doporučena nová restaurace. A protože mi byl moc sympatický koncept degustačních večeří, který zaručuje tu největší čerstvost potravin, musela jsem restauraci Port 58 navštívit.

 

image015

 

Majitel a šéfkuchař restaurace v jedné osobě Otakar Humpl zavedl systém otevření restaurace, který je znám z italských či španělských rodinných restaurací, i u nás. Svoji restauraci Port58 (58 podle čísla popisného ulice), která již dávno funguje přes obědy, má nyní otevřenou i přes večeře a to pouze ve dny, kdy lidé do restaurací opravdu chodí, a on tak nemusí zbytečně nakupovat suroviny a platit personál. Ve dny, kdy je otevřeno, tedy středa, čtvrtek a pátek, naopak do všeho dá maximum.

 

image024
image027

 

Zbylé dny restauraci otevírá po dohodě. Kdybych dělala firemní večírek anebo oslavu narozenin (až 90 lidí na sezení nebo 150 na stání), tak bych na toto místo rozhodně myslela! Prostor restaurace, což je jedna velká moderní místnost s barem, je hezky oddělený dvorem, který se dá využít na parkování, či výzdobu venku. Už tam vidím přístupovou cestu z ohňů či svíček a gril, který hosté ocení mnohem více než nudné kanapky. Navíc dvůr za teplého počasí krásně zvyšuje kapacitu. Výhodou by byl jistě skvělý, netradiční catering od pana Humpla za přijatelné ceny. A to vše 5 minut autem do centra.

Vraťme se k jídlu. Celá degustace stojí neuvěřitelných 299 Kč a skládá se ze tří chodů. Možnost volby nemáte, ale s dovolením… o tom to je a pokud se vám to nelíbí nebo to a to nejíte, tak jděte prudit jinam. Vždy se jedná o nápaditá, jednoduchá jídla z čerstvých surovin. Pan šéfkuchař velmi rád využívá metodu sous vide. Při té se potraviny připravují ve vzduchotěsném obalu ve vodní lázni. Tou připravil i náš flank steak s restovaným pak choi, cibulovým purée a opečenou polentou. Jako předkrm jsme měli hovězí tataráček s bramborovými lupínky, ten byl dle mého názoru ze tří chodů to nejchutnější. Jako dezert jsme dostali palačinky Crepes Suzette. Celkový dojem velmi příjemný, mně se líbí především osobní přístup pana majitele k hostům a jsem jen zvědavá, jak dlouho si restaurace své nízké ceny udrží.

www.restaurantport58.cz

 

image017
image025
FullSizeRender

EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv

Vydáno: 20.4.2016 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:

  • Láhev ikonického šampaňského Veuve Clicquot Yellow Label je nově k dostání ve stylovém balení v podobě designové retro kazety. Limitovaná edice přináší obaly ze 100% recyklovaného plastu, které lze snadno odejmout a znovu využít. Tato unikátní kolekce, která potěší nejen[číst více]
  • O značce Anastasia Beverly Hills jste už slyšeli… a já si zamilovala její výrazné růžové rtěnky, které skvěle drží (můžou potvrdit i mé děti). Měly jsme tu čest zúčastnit se prezentace letních novinek, zaměřené především na obočí. Tahle značka totiž[číst více]
  •   „Pokaždé, když navrhuji, myslím na své přátele. Lookbook MOSCHINO [tv] H&M jsem pojal jako večírek; oslavuje zábavu, pop, kreativitu a energii lidí i samotné kolekce,“ říká Jeremy Scott, kreativní ředitel značky MOSCHINO. „Miluju, jak se Jeremymu v lookbooku podařilo[číst více]

 



Wishlist