By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

BoBo recept: Hráškový krém s nízkým obsahem laktózy

Polévky jsou klasika! Naučte se s Bobovibe uvařit ty nejlepší.

bobo recept hraskova polevka

 

Ingredience:

1 lžíce olivového oleje

1/2 cibule

1 stroužek česneku

500 ml zeleninového vývaru

100 ml smetany s nízkým obsahem laktózy

300 g hrášku

máta

sůl

pepř

Postup:

Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na olivovém oleji. Přidáme pokrájený stroužek česneku, necháme ho provonět a zalijeme vývarem. Povaříme zhruba deset minut.

Přidáme hrášek, přiklopíme a necháme ještě 5 minut vařit. Poté přidáme mátu, osolíme, opepříme a rozmixujeme polévku v hladký krém.

Krém promícháme se smetanou, zahřejeme, ale už nevaříme.

Více chutných receptů najdete ZDE.

Dobrou chuť přejeme!

 

 

LUCIE
JANOTOVÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv Tesco

Vydáno: 4.12.2016 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist