By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Bobo recept: brownies se třemi druhy čokolády

Máte rádi čokoládu? Pak si tenhle dezert nesmíte nechat utéct, ale upéct!

IMG_1547.PNG

 

Všichni mi pořád říkají, že dezerty zaberou moc času a jsou složité na přípravu. A já stále opakuji, že záleží na tom, jaký dezert si vyberete. Když vám řeknu, že tenhle zabere jen 20 minut na přípravu, půjdete do toho se mnou?:-) 

Americká klasika, která si hodně rychle vydobyla popularitu v Čechách, má několik výhod: je jednoduchá, rychlá a hlavně skoro každému chutná. Brownies existuje několik variant, já jsem ale zastáncem klasiky, proto ho nejraději peču s čokoládou. Aby to nebyla zase taková nuda, tak v těchhle nebeských a naprosto návykových dortících jsou čokolády druhy dva, spousta ořechů a chilli. Offline i online se vedou zapálené diskuze, jestli jsou lepší lehčí a sušší, nebo pořádně hutné a mazlavé? Pokud máte radši ty pořádně těžké, od kterých máte čokoládu až za ušima, tento recept je to pravé (ořechové) pro vás.

PS: Dejte vědět, jak dopadl : )

 

Ingredience:

4 vejce

250 g kvalitní hořké čokolády (nejlépe 70+ % kakaa)

3 lžíce hladké mouky (ev. špaldové, kokosové apod.)

250 g másla

250 g cukru (nejlepší je třtinový)

100 g bílé čokolády

100 g mléčné čokolády

špetka chilli

hrst ořechů (nejlepší jsou pekanové, vlašské)

Postup

  • Troubu si rozehřejte na 150 stupňů
  • Do větší misky si nalámejte všechnu hořkou čokoládu a přidejte máslo na kousky
  • Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dobře promíchejte do hladké hmoty
  • Vejce vyšlehejte s cukrem do hezké světlé pěny
  • Vychladlou čokoládu (směs by měla mít pokojovou teplotu, tzv. na prst) pomalu přilejte k vaječné směsi a opatrně promíchejte, postupně přidejte mouku a dobře, ale velmi jemně vmíchejte
  • Do vzniklé směsi nalámejte zbytek čokolády a ořechy
  • Přelijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte na 150 stupňů cca 45 minut

Tipy 

  • Doba pečení se bude lišit podle velikosti formy –  já měla brownies dost vysoké, proto jsem pekla déle, nižší ve větším pekáči potřebuje méně času
  • Hotové brownies má na povrchu krásnou lesklou krustu, která je na dotek pevná, vnitřek by měl být stále ještě polotekutý
  • Brownies krájejte, až když jsou úplně vychladlé, jinak se vám trochu roztečou.

 

 

IMG_1546.PNG

IMG_1545.PNG

IMG_1544.PNG

IMG_1551.PNG

 

Dobrou chuť a čokoládové sny  

Zuzka

Zuzana
Lataníková


Zdroje: archiv

Vydáno: 10.9.2017 | Všechny články autora