By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

5 zdravých pomazánek

Školní rok začíná a zdravé snídaně s ním....

 

celerovo-mrkovova-pomazanka

Celerovo-mrkvová pomazánka s tofu

Ingredience:

  • 1/2 bulvy celeru
  • 3 střední mrkve
  • 1 uzené tofu
  • 2 lžíce nízkotučného jogurtu
  • 2 lžíce sójové majolky
  • pepř

Postup:

Celer i mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Uzené tofu také nastrouháme na jemném struhadle a vše smícháme s 2 lžícemi nízkotučného jogurtu a 2 lžícemi sójové majolky.

Ochutíme mletým pepřem, případně špetkou soli.

cockova-pomazanka-s-vejcem10

Pikantní tuňáková pomazánka 

Ingredience:

  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě – ideálně filety
  • 1 jarní cibulka
  • 125 g sýra Philadelphia Light nebo Gervais Light
  • špetka chilli
  • sůl
  • pepř barevný
  • dijonská hořčice
  • toasty FIBROKI nebo salátová okurka

Postup:

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. V míse smíchejte tuňáka, nakrájenou jarní cibulku, sýr Philadelphia light nebo Gervais Light a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, chilli. Kdo má rád pikantnější chuť, může přidat i dijonskou hořčici. Hotovou pomazánku natírejte na toasty FIBROKI nebo na kolečka salátové okurky. Ozdobte kolečky cherry rajčat nebo olivou.

tunakova-pomazanka-tofu12

Tuňáková pomazánka

Ingredience: 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (ne drcený), 1 nízkotučný tvaroh, 1 cibule, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl a pepř na dochucení, toasty FIBROKI

Postup: Tuňáka smíchejte s tvarohem a nadrobno nakrájenou cibulkou, dochuťte hořčicí, solí a pepřem. Natírejte na toasty FIBROKI.

tunakova-pomazanka

Pomazánka s tofu, tvarohem a tuňákem

Ingredience:

  • 1 uzené tofu
  • 1 konzerva tuňáka
  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • jarní cibulku nebo pažitku
  • citronovou šťávu
  • sůl a pepř dle chuti, může být i jedna feferonka

 

Postup:

Všechny ingredience rozmixujte. Přidejte najemno posekanou jarní cibulku nebo pažitku. Lehce osolte, opepřete a výslednou chuť dolaďte šťávou z citronu.

 

Pomazánka z červené čočky s vejcem

Ingredience: 50 g červené čočky, 1 vejce, 50 g šunky, 1 kyselá okurka, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička dijonské hořčice, pepř, sůl himalájská, toasty

Postup: Červenou čočku uvařte doměkka, pak rozmixujte. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Vejce, šunku, cibuli a okurku nakrájejte na kousky a smíchejte s čočkou, přidejte prolisovaný česnek a dochuťte hořčicí, pepřem a solí, pokud je potřeba. Nakonec rozmixujte dohladka a natírejte na toasty .

 

 

EVA
JASANOVSKÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: www.naturhouse-cz.cz

Vydáno: 1.9.2019 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist