By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

Zdravé svačinky, díky kterým si zamlsáte a ještě zhubnete!

Toužíte mít perfektní postavu? Bez pravidelného a zdravého jídla to půjde jen těžko.

Ze své zkušenosti vím, že nejhubenějším jsem byla v době, kdy jsem opravdu jedla. Je to paradox, ale je to tak! Proto jsou pro mě při shazování poporodních kil tak důležité svačinky. A co si budeme povídat, čím jsou zajímavější, tím lépe chutnají. Proto jsem pro vás našla tři nové a zdravé recepty, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

 

Snímek obrazovky 2017-04-24 v 9.29.40

 

Matcha čokoládové košíčky

Uznávám, že začít čokoládou zrovna není nejrozumnější, ale tohle je výjimka. Nejenže na této svačince si pochutnáte, ale ještě vás zasytí na opravdu dlouho a je ze samých zdravých surovin!

Ingredience:

1/2 šálku kokosového másla

5 čajových lžiček mandlové mouky

1 čajová lžička čaje matcha

1 šálek hořké čokolády (alespoň 70%)

1 čajová lžička kokosového oleje

Postup: 

1. V malé misce rozmíchejte kokosové máslo, mandlovou mouku a prášek matcha. Dejte do chladničky na 10 minut.

2. Zatímco se směs chladí, rozpusťte čokoládu, do které přidejte kokosový olej.

3. Klasický plech na muffiny vyložte 8 muffinovými papírovými vložkami a do každého dejte roztavenou čokoládu. Použijte zadní část lžíce a čokoládou potřete i okraje papírové výplně.

4. Vyndejte směs matcha z ledničky a lžící si naberte do rukou porci ve velikosti přibližně vlašského ořechu. Vyválejte kuličku, kterou zploštěte a umístěte do jednotlivých papírových vložek na muffiny. Opakujte, dokud nebudou všechny muffiny plné. Poté zalijte další rozpuštěnou čokoládou, až je náplň zcela ponořená.

5. Posypte hrubou mořskou solí, matcha práškem nebo navrch na ozdobu dejte kávová zrna. Umístěte plech do mrazničky a nechte přibližně 2 hodiny chladit. Vyndejte tak 5 minut před konzumací.

overaly

Snímek obrazovky 2017-04-24 v 17.21.04

 

Pečená skořicová cizrna

Jste-li stejně jako já typ, co musí pořád něco chroupat, pak si tuhle svačinu zamilujete!

Ingredience:

50 gramů loupané cizrny

3/4 lžíce slunečnicového oleje

1 čajová lžička javorového sirupu

1/2 čajové lžičky mořské soli

3/4 čajové lžičky skořice

Postup: 

1. Rozehřejte troubu na 200 stupňů.

2. Cizrnu namočte podle návodu a poté jemně osušte suchou utěrkou.

3. Na plech dejte pečící papír, vysypte cizrnu a pečte 10 minut. Pak vyndejte z trouby, zakápněte olejem, javorovým sirupem, poprašte skořicí a důkladně promíchejte.

4. Vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut. Poté troubu vypněte a nechte uvnitř vychladnout.

overaly

Snímek obrazovky 2017-04-24 v 19.41.50

 

Mandlovo-rýžový křupavý snack

Nenechte se zmást vzhledem. Tahle pochoutka nejen, že skvěle chutná, ale navíc vás opravdu zasytí.

Ingredience:

2 šálky hnědé rýže (vařené)

1/3 šálku nakrájených mandlí (opečených)

1/3 šálku konopných semínek

1/3 šálku drceného kokosu

špetka mořské soli

1/2 šálku mandlového másla (můžete nahradit burákovým)

1/3 až 1/2 šálku hnědého rýžového sirupu

2 lžíce roztaveného kokosového oleje

1/2 (veganské) čokolády

Postup:

1. Vyložte plech pečícím papírem.

2. Ve větší misce smíchejte všechny suché ingredience – hnědou rýži, mandle, konopné semínko, kokos a sůl. V menší smíchejte mandlové máslo, šálek sirupu a kokosový olej. Nakonec vše smíchejte dohromady (nejsnadnější je použít ruce). Pokud vám směs přijde suchá, přidejte rýžový sirup.

3. Čokoládu a kokosový olej společně rozehřejte a zalijte na křupavý základ v pekáči. Dejte do mrazáku na minimálně 30 minut.

4. Poté díky pečícímu papíru vyndejte celý koláč z plechu a nakrájejte na malé řezy. Ozdobte špetkou soli nebo čokoládovými hoblinkami. Uchovávejte při pokojové teplotě.

 

LUCIE
JANOTOVÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv, instagram

Vydáno: 21.5.2017 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist