3 skvělé recepty z jednoho hrnce
Jídlo je naší vášní. S pracovními schůzkami, poradami, hraním s dětmi ale často dáváme přednost super rychlým receptům. Proto jsme se zapátrali na internetu a našli tři skvělé recepty z jednoho hrnce. Rychlé a chutné zároveň! Co vy na to?
Pizza v litinové pánvi se špenátem a artyčoky
Pochoutka s neodolatelnou křupavou kůrkou!
Ingredience:
těsto na pizzu
1 balení špenátu (omytého)
3 stroužky česneku
1 balení sýru ricotta
půl hrnku strouhaného parmazánu
1 lžička čerstvé citrónové šťávy
čili papričky (sušené, krájené)
3 vejce
80 ml smetany na vaření
srdíčka artyčoků
muškátový oříšek
sůl a pepř
olivový olej
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte litinovou pánev olivovým olejem a vyložte těstem na pizzu.
2. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte smetanu, parmazán, sýr ricotta, česnek, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
3. Špenát a srdíčka artyčoků rovnoměrně rozprostřete na koláč a zalijte směsí. Navrch nastrouhejte muškátový oříšek a zakápněte čerstvou citrónovou šťávou.
4. Pečte 25 – 30 minut, dokud není náplň zlatavá a pevná.
Foto: Country Living
Thajské kari s krevetami
Asijskou kuchyni naprosto zbožňuje celá naše rodina. Jako přílohu zvolte jasmínovou rýži.
Ingredience:
600 g velkých čerstvých krevet (oloupaných a zbavených střívek)
3 lžíce rostlinného oleje
250 ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky
3 lžíce kari pasty
3 listy citrónové trávy
šťáva z půl limetky
hrst listů koriandru
sůl a pepř
Postup:
1. V pánvi rozehřejte olej a pár minut na něm opékejte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte krevety a zamíchejte, aby se v pastě pěkně obalily.
2. Zalijte kokosovým mlékem, rybí omáčkou a přiveďte k varu. Nechte 5 – 7 minut vařit (probublávat), dokud krevety nebudou krásně růžové.
3. Poté přidejte citrónovou trávu, koriandr a osolte a opepřete.
4. Jakmile sundáte z plotny, ozdobte zbytkem koriandru a zakápněte šťávou z limetky.
Foto: From Brazil to You
Těstoviny s rajčaty a mascarpone
Kouzlo italské kuchyně je v jednoduchosti a rychlosti!
Ingredience:
1 balení těstovin penne
1 balení sekaných rajčat v plechovce
1 balení sýru Mascarpone
200 g špenátu
půl hrnku strouhaného parmazánu
olivový olej
3 stroužky česneku
bazalka
pepř a sůl
Postup:
1. Těstoviny uvaříme al dente.
2. Na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte drcený česnek a lístky bazalky. Jakmile se osmahnou, zalijte nakrájenými rajčaty. Pár minut restujte. Osolte a opepřete.
3. Přidejte sýr mascarpone, špenát a 3/4 sýru parmazán.
4. Přidejte těstoviny a na talíři ozdobte zbytkem parmazánu a bazalkou.
Foto: Ciao Veggie

JANOTOVÁ
zakladatelka Bobovibe
Zdroje: archiv, internet
Vydáno: 10.3.2019 | Všechny články autora
Může se vám také líbit:
-
Bobo objevuje: nová dekorativka Pretty Vulgar
Příští měsíc přichází do parfumerií Douglas nová kosmetická značka Pretty Vulgar… Název říká, že je trochu či snad docela vulgární! Nám ale její obaly připadají spíš roztomilé a retro. I ptáček v logu vulgárnost zcela popírá. Jde tedy o nový label[číst více]
-
TOP kosmetika, která pomáhá v boji proti rakovině prsu
Říjen je celosvětovým měsícem boje proti rakovině prsu a podpory nemocných žen. Proto jsme rozhodly najít pro vás produkty, jejichž koupí přispějete a ještě si uděláte radost. Může to být nová vůně, rtěnka nebo třeba krém – záleží jen na[číst více]
-
8 ikonických bot ve filmu
Kdo by si nepamatoval scénu z populárního filmu Sex ve městě, kdy pan Božský požádá Carrie aneb Sarah Jessicu Parker o ruku a místo prstenu jí obuje modré střevíčky Manolo Blahnik… ?!? Tak přesně to jsou chvíle, kdy jeden nádherný[číst více]