By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

3 módní, zdravé a výborně chutnající obědy, které si můžete připravit s sebou do práce

Řekněte dost pracovnímu hladovění a požírání čokoládových tyčinek. Tyhle obědy si zkrátka zamilujete!

Nezáleží na tom, kolik vám je nebo jakou práci děláte. Všichni se určitě shodneme na tom, že dobrý oběd chceme mít v práci všichni. A upřímně já mám někdy prostě největší problém si pro něj dojít, takže pak celý den hladovím. Proto jsem na internetu zapátrala v jídlech, která jsou chutná, zdravá a navíc se dají připravit dopředu a ráno jen vzít z ledničky. Jestli máte nějaké svoje tipy, pak prosím sem s nimi. Určitě ráda načerpám novou inspiraci. Dobrou chuť!

 

Snímek obrazovky 2017-11-03 v 8.54.15

 

Špenátové wrapy s hummusem

Pokud si stejně jako já ujíždíte na hummusu, pak tohle jídlo musíte ochutnat. Jelikož se snažím uspořit každou minutu, tak si kupuji hummus v M&S. Ale pokud máte čas a chuť, určitě si ho můžete i sami udělat.

Čas vaření: 15 minut

Ingredience:

4 středně velké tortilly

1 balení špenátových listů

1 okurka (nakrájená na tenké špalíčky)

2-3 různě barevné papriky (nakrájené na tenké špalíčky)

1 hummus (já kupuji ten v Marks & Spencer)

sezamové semínko

petrželka na ozdobu

Postup:

Okurku a papriky nakrájejte na tenké špalíčky. Tortilly potřete hummusem, přidejte špenátové listy a zeleninu na ně podélně poskládejte. Posypte sezamovým semínkem a ozdobte petrželkou. Tortilly zabalte do oválných špalíčků a pevně utáhněte do alobalu. Dejte do lednice a druhý den vezměte s sebou do práce.

overaly

Snímek obrazovky 2017-11-03 v 9.04.58

 

Zázvorovo-kuřecí bowls

Trendové „misky” plné zdravých surovin okouzlily i mě. Jsou rychle hotové a skvěle chutnají. A jejich největší výhodou je, že můžu použít suroviny „co lednička dá”.

Čas vaření: 15 minut

Ingredience:

1 kuřecí prso

1 balení salátového mixu (já kupuji například ten v Bille)

1 žlutá paprika

1 červená paprika

2 lžičky olivového oleje

2 stroužky česneku

1 zázvor (asi 2 cm)

8 čajových lžiček sójové omáčky

4 čajové lžičky rýžového octa

1 čajová lžička chilli vloček

1 okurka

3 šálky vařené rýže

1 avokádo

Postup:

Kuře osolte, opepřete a posypte chilli vločkami a na pánvi grilujte dozlatova. Mezitím si uvařte misku rýže (já osobně používám rýžovar, který rýži uvaří za 10 minut a já nemusím vůbec nic řešit). Nakrájejte papriky a okurku na malé nudličky. Mezitím si připravte zálivku – do mixéru dejte zázvor, olivový olej, česnek, sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli vločky (pokud máte rádi pálivé). Vše rozmixujte dohladka. Do misky pak dejte rýži, zeleninu, kuřecí maso (nakrájené na kousky), avokádo a salát a vše přelejte zálivkou. Stačí přiklopit a dát do ledničky na druhý den.

overaly

Snímek obrazovky 2017-11-03 v 9.06.13

 

Dýňová polévka s tortillou

Osobně dýňovou polévku naprosto zbožňuju. My ji doma rádi děláme hodně ostrou (se zázvorem a chilli), ale rozhodně si ji můžete „vyladit” přesně podle své chuti.

Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

1 dýně hokaido

1 červená cibule

1 brambora

1 zeleninový bujón (já kupuji ten v Marks & Spencer)

1 zázvor (1 cm)

chilli vločky

pepř a sůl

2 velké tortilly

olivový olej

Postup:

Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte na rozpálený olej ve velkém hrnci. Jakmile zkaramelizuje, přidejte nakrájenou dýni (u nás tuhle práci zásadně dělá manžel, protože já bych si u toho nejspíš uřízla prst 🙂 Orestujte a zalijte zeleninovým vývarem. Okrájejte jednu bramboru a přidejte ji do hrnce spolu s dýní (pomůže vám polévku zahustit). Jakmile bude dýně měkká, rozmixujte ji do hladkého krému. Podle chuti přidejte prolisovaný stroužek zázvoru, posypte chilli vločkami, opepřete a osolte. Tortilly nakrájejte na tenké nudličky a dejte na chvilku do trouby na pekáč vyložený pečícím papírem. Jakmile zezlátnou, použijte je jako přílohu k polévce. Tu můžete ozdobit i různou sezónní zeleninou.

LUCIE
JANOTOVÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: instagram

Vydáno: 19.11.2017 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist