By Lucie Janotova & Eva Jasanovska

3 jednoduché vegetariánské polévky, které budete chtít jíst celou zimu

Jsou zdravé, zahřejí a ještě ke všemu náramně chutnají!

Když začne přituhovat, stane se ze mě polévkový maniak. Moje tělo doslova prahne po husté krémové polévce, které zasytí a zahřejí zároveň. Pokud to máte stejně, tady jsou moje tři oblíbené recepty! Jsou od šéfkuchařů a blogerů, kteří vědí, jak udělat jídlo zdravé a chutné zároveň. Tyhle tři jsou navíc ještě úplně vegetariánské. Dobrou chuť!

 

snimek-obrazovky-2016-12-05-v-9-05-44

 

Dýňová polévka s červeným kari 

Ingredience:

1 středně velká dýně Hokaido

100 ml smetany

1 litr zeleninového vývaru

1/2 cibule

1 stroužek česneku

2 lžíce másla

1 brambora

kari koření

pepř

sůl

Postup:

1. Dýni omyjeme, zbavíme semínek a zbytek rozkrájíme na malé kousky. Bramboru oloupeme a rozkrájíme také na malé kostičky.

2. V hrnci si na másle a trošce olivového oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Jakmile nám vše zezlátne, přidáme dýni a bramboru. Opepříme, osolíme a zasypeme kari kořením. Vše zalijeme vývarem.

3. Vaříme pod pokličkou přibližně 30 – 40 minut, dokud dýně není měkká. Pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem a zakápneme smetanou. Zamícháme, dochutíme a ozdobíme.

cara

snimek-obrazovky-2016-12-05-v-9-15-09

 

Miso brokolicová polévka

Ingredience:

2 velké „hlavy“ brokolice

3 polévkové lžíce pasty miso

1 l zeleninového vývaru

2 lžíce kokosového oleje

1 lžička octa (ideálně červeného vinného)

koriandr

sůl a pepř

Postup:

1. V litru zeleninového vývaru uvařte nakrájenou brokolici zbavenou stonků. Přidejte miso pastu a zakápněte kokosovým olejem a lžičkou octa.

2. Vařte přibližně 30 minut a poté vše rozmixujte tyčovým mixérem. Jako přílohu můžete klidně použít dlouhozrnnou rýži.

3. Ochuťte solí a pepřem a ozdobte koriandrem.

cara

snimek-obrazovky-2016-12-05-v-9-49-00

 

Jemná fenyklová polévka

Ingredience:

1 šalotka

2 stroužky česneku

1/2 hrnečku fenyklového semínka

2 velké nebo 4 malé bulvy fenyklu

1 brambora

1 l zeleninového vývaru

100 ml smetany

sůl, pepř a olivový olej

Postup:

1. Na oleji spolu s fenyklovými semínky orestujte nasekanou šalotku a česnek. Po chvíli přidejte nakrájené plátky fenyklu (nať schovejte na ozdobu) a pár minut opékejte.

2. Zalejte vývarem a přidejte na kostičky nakrájenou bramboru a vařte přibližně 15 minut, dokud není zelenina měkká.

3. Rozmixujte tyčovým mixérem a pokud chcete extra jemnou strukturu, tak propasírujte přes sítko. Nakonec přidejte smetanu a ochuťte solí a pepřem.

 

 

LUCIE
JANOTOVÁ

zakladatelka Bobovibe
Zdroje: instagram

Vydáno: 11.11.2018 | Všechny články autora



Může se vám také líbit:


 



Wishlist