3 jednoduché vegetariánské polévky, které budete chtít jíst celou zimu
Když začne přituhovat, stane se ze mě polévkový maniak. Moje tělo doslova prahne po husté krémové polévce, které zasytí a zahřejí zároveň. Pokud to máte stejně, tady jsou moje tři oblíbené recepty! Jsou od šéfkuchařů a blogerů, kteří vědí, jak udělat jídlo zdravé a chutné zároveň. Tyhle tři jsou navíc ještě úplně vegetariánské. Dobrou chuť!
Dýňová polévka s červeným kari
Ingredience:
1 středně velká dýně Hokaido
100 ml smetany
1 litr zeleninového vývaru
1/2 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce másla
1 brambora
kari koření
pepř
sůl
Postup:
1. Dýni omyjeme, zbavíme semínek a zbytek rozkrájíme na malé kousky. Bramboru oloupeme a rozkrájíme také na malé kostičky.
2. V hrnci si na másle a trošce olivového oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Jakmile nám vše zezlátne, přidáme dýni a bramboru. Opepříme, osolíme a zasypeme kari kořením. Vše zalijeme vývarem.
3. Vaříme pod pokličkou přibližně 30 – 40 minut, dokud dýně není měkká. Pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem a zakápneme smetanou. Zamícháme, dochutíme a ozdobíme.
Miso brokolicová polévka
Ingredience:
2 velké „hlavy“ brokolice
3 polévkové lžíce pasty miso
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička octa (ideálně červeného vinného)
koriandr
sůl a pepř
Postup:
1. V litru zeleninového vývaru uvařte nakrájenou brokolici zbavenou stonků. Přidejte miso pastu a zakápněte kokosovým olejem a lžičkou octa.
2. Vařte přibližně 30 minut a poté vše rozmixujte tyčovým mixérem. Jako přílohu můžete klidně použít dlouhozrnnou rýži.
3. Ochuťte solí a pepřem a ozdobte koriandrem.
Jemná fenyklová polévka
Ingredience:
1 šalotka
2 stroužky česneku
1/2 hrnečku fenyklového semínka
2 velké nebo 4 malé bulvy fenyklu
1 brambora
1 l zeleninového vývaru
100 ml smetany
sůl, pepř a olivový olej
Postup:
1. Na oleji spolu s fenyklovými semínky orestujte nasekanou šalotku a česnek. Po chvíli přidejte nakrájené plátky fenyklu (nať schovejte na ozdobu) a pár minut opékejte.
2. Zalejte vývarem a přidejte na kostičky nakrájenou bramboru a vařte přibližně 15 minut, dokud není zelenina měkká.
3. Rozmixujte tyčovým mixérem a pokud chcete extra jemnou strukturu, tak propasírujte přes sítko. Nakonec přidejte smetanu a ochuťte solí a pepřem.

JANOTOVÁ
zakladatelka Bobovibe
Zdroje: instagram
Vydáno: 11.11.2018 | Všechny články autora
Může se vám také líbit:
-
Co jíst na krásnou pleť, vlasy a nehty
‚Krásná pleť září zevnitř‘ a pestrá, vyvážená strava nám zajistí lesklé vlasy a silné nehty. Zde je pár nutričních tipů, pokud vaše vlasy, pleť a nehty potřebují nějakou tu vzpruhu: Bohatá hříva Lesní plody a bobule – jako jahody, borůvky[číst více]
-
Diesel představuje nejnovější Jogg Jeans – nejpohodlnější denimky na světě!
V září startují fashion weeky. Pokud nechápete, jak tahle informace hned v úvodu souvisí s nejnovějším modelem džín, klidně čtěte dál 🙂 Tímhle oslím můstkem jsem totiž chtěla říci, že každé září je pro mě hodně náročné právě kvůli[číst více]
-
Jak na domácí barvení obočí
V duchu celosvětového trendu Do It Yourself (DIY) si už mnoho žen upravuje obočí doma. Je to pohodlnější a také levnější než návštěva salonu. Aby však byl výsledek stejně dokonalý, je třeba vybrat kvalitní barvy a dodržet správný postup. „Barvy si[číst více]